söndag 13 april 2014

Stackars kille


22/1 Vi hade problem med datorerna på jobbet och jag hade lite otur när jag tänkte då det gällde det...
Jag bestämde mig för att jobba hemifrån för att få något gjort. Men om man inte har tillgång till servern eller internet på jobbet så innebär det förstås att man inte har tillgång till servern hemifrån heller... Men jag satte mig att svara på mail och såna saker som jag faktiskt kunde göra hemifrån men inte från jobbet och framåt lunchtid åkte jag ned och åt lunch och fortsatte att jobba från konditoriet.
Efter lunchen hade de löst problemet på jobbet och jag åkte till kontoret för att göra klart det jag kunnat förbereda hemifrån.
När jag satt på konditoriet satt jag och lyssnade på konversationen vid bordet bredvid, det är ju därför det är så trevligt att sitta där och jobba, man har liksom sällskap fast man får vara ifred att jobba.
En kille verkade sälja in något som mest liknade ett pyramidspel till en kille som uppenbarligen var väldigt hungrig på att få jobba och dessutom verkade hoppfull att göra sig en hacka och karriär. Stackars kille, det blir nog pannkaka av det där. Den andra killen pratade om hur stor potential det fanns att klättra inom organisationen och hur den andra killen skulle tjäna pengar på de som han själv lyckas värva. Som sagt, låter mest som ett pyramidspel, men killen är som sagt hungrig och suger upp allt som en svamp.
"Säljaren" är slipad och hal, själv skulle jag inte lita ett ögonblick på en säljare med den stilen, uäk, riktigt slemmig.

Inga kommentarer: