måndag 17 februari 2014

Surt att bli lurad när man inte ens blivit lurad

8/11 Jag på fredag morgon vaknade vi i Dubai. Vi hade bestämt att vi skulle till världsberömda Dubai Mall denna dag. Det är världens största köpcentrum så det här skulle bli spännande. Det visade sig däremot att ryktet vi hört om en inomhusbacke för skidåkning handlade om ett annat köpcentrum i Dubai. Det fanns däremot ett vattenfall, ett akvarium stort nog att dyka i och en isrink.
För övrigt kändes det inte alls särskilt märkvärdigt eller häftigt och affärerna var desamma som i de flesta köpcentrum förutom att lite fler var av dyr, fin karaktär. Inget som intresserar mig alltså. Syrran och australienska K skulle däremot ha gått i spinn av Miss Kitty Affären vi hittade.
När vi satte och och tog en kaffe och bulle på Starbucks så tittade jag in en stund på Facebook eftersom de hade fri wifi. Just då kommenterade brorsan en kompis status, det visade sig att den kompisen var i Dubai mall just då och satt på Starbucks... Jag ställde mig snabbt upp och scannade av omgivningen men såg honom inte. Han syns rätt bra så om jag inte såg honom kanske det finns ett till Starbucks inne på Dubai Mall. Men ändå, vilken grej!
Vi tog oss en promenad ut när vi kände oss ganska möra och klara med köpcentret och timade det perfekt. Det var en massa folk utanför dörren och på väg ut och vi funderade förstås på varför?
Det visade sig vara dags för kvällens första vattenfontänspel. Det görs med musik och var rätt häftigt och vi gick så pass långt från entrén att vi kunde sitta ned på kajkanten utan att trängas med en massa andra och vi satt på första parkett.
När det kändes som om showen började gå mot sitt slut började vi att tränga oss tillbaka mot ingången igen och följde med möda skyltarna mot taxiupphämtningen. Den var långt ner i källaren, men det är enda stället för det är tillåtet för taxi att plocka upp passagerare, så det är bara att ta sig dit på sina ömma fötter.
Vi stod i en kort kö och folk blev upplockade vartefter. När det var vår tur pekade taxivärden på en svart Lexus som stod i en annan del av garaget. Jag skakade på huvudet och sa att vi ville ha en vanlig standardtaxi. Han insisterade på att det var samma pris och att de körde på taxameter och jagade iväg oss mot Lexusen. Jag var skeptisk men tyckte att jag varit passande misstänksam, men mycket riktigt. När vi var framme vid hotellet hade det kostat tre gånger mer än en vanlig taxi!
Så jävla fräckt när jag inte ens lät mig luras, han svarar mig alltså med en ren lögn! Jag är säkert inte särskilt originell när jag säger att något av det värsta jag vet är att bli lurad. Det är nästan ännu värre när man inte ens varit naiv och blivit lurad men ändå har blivit det. Surt som fan till och med...
Vi gick upp på rummet med de få saker vi handlat och sen gick vi utefter gatan för att hitta någonstans att äta. Vi var rätt överens om att Pizza Hut var ett bra val just idag och det var vi inte ensamma om, de flesta restauranger vi gick förbi var ganska tomma, men Pizza Hut var så gott som fullsatt. Jag och L delade på en pizza och eftersom jag bara fick i mig en slice så blev det en hel del över. Vi bad om doggy bag och eftersom även V hade över så var vi smarta nog att lägga hennes bitar och mina i samma låda eftersom vi delade rum. L fick en egen låda. S hade som vanligt inga rester, hans tallrik var länsad.
Bakom V och S satt en familj med två lite äldre barn, det ena barnet, en ung tonåring stank så att vi höll på att storkna allihopa, men värst var det förstås för S och V som satt närmast honom. Hur kan man ens lyckas lukta så illa? Jag tror inte att jag skulle lyckas ens om jag försökte.
Vi gick tillbaka till hotellet och lämnade av L och S och sen gick jag och V till en liten butik i närheten för att vi var lite nyfikna på vad de har i sina kryddhyllor och sånt. Vi handlade aldrig något, men det var intressant att se vad de hade. Mycket sånt som vi svenskar sällan använder för att det tar för lång tid att tillaga eller för att vi helt enkelt inte ens vet hur det ska användas.
Sen gick vi och lade oss, vi var slut båda två.











Inga kommentarer: