söndag 29 maj 2011

Vi tar väl upp där vi slutade?

På söndagen vaknade jag inte förrän vid 12.45 och ville egentligen inte gå upp alls. Men det var ju morsdag och dessutom hade jag stämt träff med några kompisar i Uppsala och vi skulle gå på en gratis utomhuskonsert i Källparken. Jag åt frukost i lugn och ro hellre än att skynda iväg, så sen blev det desto stressigare. Men jag kom till E i Uppsala vid 14.20 ungefär så det var lugnt. E åt en snabb lunch medan jag satt och sippade på frappén jag haft med mig och snart dök de andra upp. E bor precis vid parken så det tog oss ungefär 2 minuter att gå dit och vi bredde ut filtar och satte oss bekvämt i solen, skuggan, solen, vad sjutton, ska vädret bestämma sig eller? På och av med tröjor och jackor blev det men vi landade slutligen på den tunnare varianten när solen bara gick i moln någon gång ibland. Efter en stund insåg jag att det inte alls var så trångt som jag befarat så jag gick och hämtade Turre från bilen och han skötte sig fint ännu en gång. Han hånglade förstås upp hela gänget men de verkade gilla honom så det gjorde inget, fast när han snöt sig i deras kläder var de inte lika nöjda... De som sjöng kallar sig för Afrokören och de var verkligen jättebra! De sjöng lite allt möjligt bland annat reggie och gospel och de gjorde det bra. En av de bästa grejerna med hela konserten var att de såg ut att ha så roligt! Jag var verkligen glad att jag gjort mig besväret att åka till Uppsala, dessutom har jag inte träffat tjejerna på 1-2 år så det var ju dags. Det blev ju inte sämre för att Turre kunde vara med så jag slapp dåligt samvete.
Efter konserten gick vi upp till E och Turre trodde att han hamnat i himmelriket, alla var helt uppslukade av hans person och lekte med honom hela tiden och pratade inte om mycket annat än honom. Den enda som inte var det minsta imponerad var katten Majsan. Hon satt förnärmad uppe på ett skåp och tittade på honom när han flängde efter bollen och fräste till ibland om han sprang precis nedanför. Han är smart nog att ignorera katter som inte gillar honom så han "såg" henne inte ens. Sen var det dags för nästa konsert där jag skulle träffa en jag träffat på internet för första gången, men det slutade i pannkaka. Jag var på väg till fel kyrka och blev därmed försenad och sen insåg jag att kyrkan jag skulle till inte hade nån parkering och att jag skulle bli sen, dessutom tog de 200:- i inträde... Vi pratade i telefon och jag bad om ursäkt men ställde in och åkte hemåt istället.


Jag stannade till på Eurostop, Arlandastad och köpte en blomma till mamma och åkte dit och fikade. Sen åkte jag hem och gjorde potatissallad på färskpotatisen som blivit över från fredagen. Jag tog creme fraishe, lite majonnäs, hackad färsk rödlök och ärtskott skurna i mindre bitar. Det blev jättegott! Till det åt jag kycklingresterna och salladen.


Under kvällen tittade jag på Bones och fick två maskiner tvätt tvättade och upphängda.

1 kommentar:

Jenny sa...

Ha ha men herreguuu vad jag ser ut! :D

Men trevligt var det!