söndag 22 maj 2011

Att så ett frö

På söndagen hade jag bara mig själv att ta hänsyn till och tanken var att jag skulle få saker gjorda. Efter att ha ätit frukost i lugn och ro gick jag ut för att ta hand om blommorna jag handlat dagen innan. Jag hade också fått några brysselkålsplantor och chiliplantor från mamma som behövdes planteras om innan det var försent.


De extra pallkragarna som stått tomma hela förra sommaren, fyllde jag nu med jord och bestämde mig för att så morötter och rödbetor i den stora och olika sallader, spenat och andra bladgrönsaker i den lilla. Kanske ska jag försöka fixa 1-2 till? I sånt fall blir det nog lite salladslök och bönor och sånt i den ena och mer potatis i den andra. Det jobbiga är ju att komma till skott, inte att ta hand om dem när de är klara. Det är ju så kul att gå och dutta med de små plantorna när de väl tittar över jordskorpan.


Jag planterade också de blommor jag köpt, en del i rabatten och resten i krukor, det blev riktigt fint och jag kände mig så effektiv och duktig. När jag har gjort något sånt där kan jag gå och titta på mitt färdiga verk hur länge som helst. Jag städade upp efter mig på tomten och klippte gräsmattan. Jag behöver köpa en ny gräsklippare och dessutom en ny tvättmaskin. Är de där maskinerna med integrerad tumlare så dåliga som folk säger? Någon som vet?

Då det gäller buskar och fruktträd på tomten får vi väl se om det blir av att beskära dem, det är ju egentligen försent, men jag hinner ju aldrig på våren...


När jag är ute på tomten och fixar är ofta Judas och Turre precis i närheten, dessutom ligger de gärna i närheten av varandra trots att de har 1400 m2 tomt att sprida ut sig på. Det tycker jag är mysigt. Jag hittade en nyare flagga än den jag hade uppe och skulle byta ut den, men se det gick inte för fästet på den jag hittade hade gått sönder, det var därför jag bytt ut den en gång i tiden och den som satt uppe hade inte samma standard på fästet och alltså passade den nya inte i hållaren och jag får leta efter en ny. Det syns inte särskilt tydligt, men den gamla är så blekt att den är nästan ljuslila.

När jag kom in svängde jag ihop en grekisk sallad att ha i kylskåpet, detta innan jag hamnade i koma i soffan, jag vet ju hur det är... Jag diskade upp i köket också när jag ändå höll på. Sen värmde jag pastasåsen jag hade gjort på måndagen, den vegetariska som fått stå i frysen. Jag kokade lite färsk pasta också som jag också tagit ur frysen och det var faktiskt mycket godare än jag förväntat mig. Ännu en gång ställde jag in träningen på gymmet, det fanns ju inte mycket kraft kvar efter allt jobb, dessutom känns det lite underligt att duscha innan man går till gymmet och jag hade jord och lera och gräsfläckar över hela kroppen. Jag lade mig en stund i solen i hängmattan men det var så rysligt kallt och blåsigt att jag frös och gick in en stund senare.



Resten av kvällen satt jag och tittade på Coupling på DVD (engelsk TV-serie) och spelade lite spel på datorn.

Inga kommentarer: