torsdag 8 november 2012

Tur att morötter håller så länge




31/10 På onsdagen kände jag att jag började få grepp om vad som skulle göras på jobbet men det var fortfarande svårt att hinna med allt. Systerdottern  var på jobbet under dagen eftersom hon hade nåt ärende i Väsby. Hon hängde inne på mitt rum en del och höll mig sällskap. Hon har förmågan att hålla sällskap utan att störa, det känns snarare som om jag blir mer skärpt när hon är där.
Jag hade ju köpt ett mjukisdjur till mamma i San Francisco så som traditionen är och det var en söt liten krabba. Alla tycker att han ser så ledsen ut utom systerdottern, hon tycker att han ser hög ut med de där stora ögonen...
Efter jobbet åkte L med mig hem för vi hade bestämt att vi skulle umgås, när jag tänker efter var det nog det ärendet hon hade i Väsby...
När vi kom hem skulle jag laga nåt att äta åt oss och eftersom jag inte hunnit handla så var alternativen begränsade. Men jag har alltid mat så att jag kan föda ett helt regemente i ett par dagar så slutligen bestämde vi oss för Pasta med tonfiskröra.
Jag slängde i lite allt möjligt inklusive svarta oliver som stått i kylskåpet ett bra tag med fortfarande var fräscha.
Jag bara måste ha grönsaker till maten och L skiter fullständigt i det, men det enda som fanns hemma var några stackars morötter. Men jag skalade ett par och rev dem grovt och så gjorde jag så som min mormor brukade göra, hade i lite citronsaft, olivolja och salt och rörde om. Det var okey.
Vid 19 hade vi diskat undan och ätit i god ro och då var det dags att åka hem till mamma för pyssel. Det var visserligen höstlov och då brukar vi inte ha pyssel eftersom syrran med familj och mamma och pappa brukar åka upp till Jämtland över lovet. Men nu hade de bestämt sig för att stanna hemma eftersom de har så mycket att göra med att gjuta golv i stallet och sånt.
Vi var lite fler än vi varit på sistone men fortfarande är det några som inte ens svarar på sms när man påminner, det tycker jag är höjden av nonchalans.
Jag roade mig med att testa ett av mina nya nagellack med top coat med glitter och allt och det blev häftigt, bilden gör det inte rättvisa alls och det passade alldeles utmärkt med San Franciscotröjan jag hade på mig dagen till ära.
Jag åkte hem relativt tidigt eftersom jag och Quiz-L bestämt att vi skulle prata i telefon på kvällen.

Inga kommentarer: