onsdag 18 september 2013

Äntligen Champagne

4/7 På torsdagen åkte jag vägen om konditoriet på väg till jobbet för kollegan P ringde och undrade om jag kunde köpa fikabröd på vägen. Strax efter att P ringt ringde B och ville att jag skulle skynda mig eftersom han skulle ha gäster. Självklart gick allt helt fel efter det eftersom det var bråttom...
När jag kommer till kondis så svarar inte tjejen i kassan på tilltal utan skriver ner nåt på en lapp och skjuter den mot mig på disken... Hon hade tappat rösten! Självklart blev det då en massa frågetecken just denna dag om vad vi skulle ha och så vidare så hon skrev en halv uppsats till mig på den där lilla kvittolappen och fort gick det inte heller fast jag påpekat att jag hade löjligt bråttom...
När jag slutligen dök upp på kontoret hade B och hans gäster stängt in sig i konferensrummet så jag satte på kaffe och tog fram koppar och skar fikabrödet och serverade dem vid bordet som plåster på såren.
På lunchen gjorde jag en kompis en tjänst och tog en promenad till Hammarby kyrka där hennes pappa ligger begravd. Det var hans födelsedag och hon skulle inte hinna gå och lämna blommor i minneslunden. Det tar bara runt 10-15 minuter att gå dit, så på vägen plockade jag blommor och sen när jag kom fram ställde jag de i en av vaserna vid minneslunden och sen skickade jag en bild till henne så att det skulle kännas lite bättre trots att hon inte kunde vara där. Jag gick också förbi min vän S grav och lade blommor där.
Ute på ängen vid Wik Event stod det en massa husvagnar, det ska vara fest ikväll eftersom det är 4th of July och de har amerikanskt tema där.
På kvällen kom ML över och skulle dricka champagne med mig, men eftersom hon skulle köra så bestämde jag mig istället för att bara öppna ett mousserande vin istället för riktig champagne. Jag kände ju på mig att jag inte skulle få i mig särskilt mycket.
Jag gjorde löksmör och grillade en hel bit oxfilé och så gjorde jag grytstekt färskpotatis, dessvärre är min fläkt inte särskilt bra och brandlarmet gick och larmdosan ville inte ta återkallningen. En stund senare ringde min telefon och det var vaktbolaget och jag sa att de kunde återkalla väktaren eftersom det bara var matlagning på gång, inte ens stor eldsvåda. 10 minuter senare stack ändå Shirrah, ML's hund ut på framsidan där dörren stod vidöppen för att vädra ut och kom tillbaka med en skrämd väktare. Jag sa som det var och så fort vi tagit hand om situationen så släppte Shirrah "problemet", skönt med en hund som vaktar men inte är svår att övertala när det inte finns något problem.
Vi åt i alla fall väldigt gott och för en gångs skulle lyckades jag väl med oxfilé och alt blev perfekt!
Vi smakade på det mousserande vinet båda två och jag gjorde verkligen ett modigt försök att dricka, men det slutade med knappt två små glas...
Vi hade i alla fall en trevlig kväll på min veranda trots brandutryckningar.





Inga kommentarer: