måndag 23 juli 2012

Inga gula fält, men mer än vanligt



18/7 Ja, har jag väl börjat med något så kan jag ju inte sluta, det är nog lite sjukligt...
Så eftersom jag plockat svamp på tisdagen så gjorde jag det alltså även på onsdagen...
Men först jobbade jag, s jag åkte direkt från jobbet till skogen.
Den här gången åkte jag och Turre till Arlandaskogarna. Jag hittade faktiskt en del kantareller, mer än jag gjort i hela mitt liv, vilket faktiskt inte säger så mycket för att vara ärlig. Gula kantareller är liksom inte min specialité.
Efter någon halvtimme i skogen började det regna och 10 minuter senare ösregnade det och jag var helt dyngsur, till slut efter någon dryg timma i skogen så gav jag upp. Självklart var det inte bara uppehåll precis bortom skogen utan fullt solsken och varmt...
Jag hade hittat en jäkla massa taggsvamp och kom hem med botten av korgen täckt med kantareller och sen resten av korgen rågad med taggsvamp. Svampböcker säger att taggsvamp är en delikatess men själv är jag inte särskilt förtjust i dem. Dessutom är de svårrensade eftersom de kapslar in gräs och skräp inuti sig och dessutom är älskade av maskar. Sen blir ju fingertoppar och naglar helt knallorangea av någon anledning och det går inte bort på några veckor. Men jag hade svårt att lämna svampen är den stod och på vägen hem åkte jag förbi mamma och pappa och lämnade en hel del till dem.
Sen åkte jag hem och satte igång med att rensa och förvälla svampen.
 Till middag gjorde jag bruchetta, jag är verkligen bra på det!

Inga kommentarer: