måndag 10 augusti 2015

Det känns bra att ha gjort det igen

28/4 På tisdagen var det dags för kurs på jobbet. Alla anställda skulle få chans att lära sig hjärt-lungräddning och att använda hjärtstartaren vi har på jobbet. Tidigare var vi bara 5 stycken som gick kursen men man insåg att det ju vore ännu bättre om alla hade gått den.
Jag kunde det ju sedan tidigare, men som med brandkurser så känns det verkligen nödvändigt att uppfräscha kunskaperna med jämna mellanrum. Till och med när det bara är träning så känner man sig osäker när man ska börja och det trots att det bara var något år sedan sist. Hjärnan tror tydligen inte att det kommer att behövas och man får nog hoppas att den har rätt, men jag håller inte med den om att man lika gärna kan glömma det. När första gruppen hade sin kurs på förmiddagen var det väldigt jobbigt att ha kontoret precis under fika/konferensrummet, jäklar vad det dunkade och skreks. Dunkande var förstås när runt 8 personer körde hjärtkompressioner samtidigt och i takt, skriken var när det skulle köras lite mer verklighetstrogna scenarier och man skulle ropa på hjälp och sen en massa stampande när de andra sprang dit.
Det känns som sagt bra att ha gjort kursen igen, men jag tror att jag ändå skulle bli lite handfallen om jag väl var tvungen att ta kommandot i en sån situation.

Inga kommentarer: