fredag 10 september 2010

Kräftor och golvgrunnande

På onsdagen gick det lika lätt och var lika kul att få grejer gjorda på jobbet. Jag har verkligen en riktig medvind just nu. Det är ju så kul att jobba när man känner att det händer nåt.

När jag kom hem från jobbet var jag riktigt vrålhungrig och var tvungen att äta lite, sen hann jag vila i en kvart och sen var det dags för pysselkväll med tjejerna. Jag hade funderat på om vi skulle ställa in eftersom det var så många som inte kunde komma av olika anledningar, främst krasslighet. Men det visade sig att vi blev en hel del folk ändå, för de som varit tveksamma om de skulle hinna kom dit ändå, liksom de vi trodde skulle banga i slutänden. Vi hade bestämt oss för att ha kräftknytis och jag åkte för att köpa kräftor efter jobbet. Först ICA jag var till hade helt slut på kräftor liksom de haft redan i helgen. Andra Ica hade bara en enda sort, de brukar ha runt 7 sorter. Den här kostade 149:- / kg och var Turkiska Kräftor från Lobster. Jag gillar inte Turkiska kräftor och tyckte dessutom inte att de var värda pengarna, det var ju nästan dubbelt så dyrt som för de kräftor jag faktiskt gillar. Men jag ville inte dyka upp utan kräftor så jag köpte ett paket. Jag brukar ju alltid ha nåt paket i frysen ifall jag skulle bli sugen på kräftor till middag, men just nu hade jag inte det och det gjorde mig lite sur.
Precis som jag förutspått var kräftorna näst intill oätbara, de andra gillade dem inte heller och ville inte byta till goda kräftor... Slutligen åt M upp de flesta, hon hade inte haft med några själv eftersom hon haft middagsgäster innan hon kom dit. Senare på kvällen åt pappa upp de kräftor som M lämnat, så de gick åt i alla fall.
Till slut var det bara mina föräldrar, jag och H kvar. Henne har jag inte sett på jättelänge och när hon väl kommer till pyssel brukar hon åka tidigt.
Nu bad jag på mina bara knän att hon skulle hänga med hem och titta på de två golven jag tagit hem. Jag ville verkligen ha hennes åsikt, men framförallt är hon bra att bolla idéer med.
När vi kollat en stund hade vi bollat så pass att jag i stort sett bestämt mig för det svarta golvet fast jag var skeptisk till det tidigare. Vi hade också hunnit diskutera golvsocklar, internetbutiker, hållfasthet, priser, färger, montering och materialåtgång. Vi gissade båda på att mitt vardagsrum var runt 25 kvadratmeter stort, sedan mätte vi och kom fram till att det är 26,7 eller nåt sånt och då räknade vi inte att det går åt lite mindre i vissa hörn. Snacka om ögonmått!
Vi hittade en internetbutik med bra priser och bra urval och de ser seriösa ut, är det någon som känner till bjoorn.se?

Nu har jag i alla fall beställt lite provbitar av dem och de ringde mig och frågade lite, så de verkar om sig och kring sig.

Inga kommentarer: