tisdag 22 juni 2010

Måndag med migrän och quiz

Jag vaknade på måndagmorgon med fruktansvärt ont i nacken och migrän. Efter att jag tagit en spruta och vilat lite kändes det bättre och en stund senare kunde jag åka till jobbet om än väldigt sent. Där möts jag av ett paket jag väntat på från England och tyckte att det såg så kul ut... de hade satt dit en etikett och sen skrivit att man inte ska lyfta i etiketten. Det är inte så roligt som det såg ut, på andra sidan etiketten fanns nämligen annan information. Men precis när jag såg den så såg det ut som om de satt dit den bara för att så att säga.

Jag hade svårt att få ihop ett lag till kvällens quiz, men efter att våra nya medlemmar tog med en mamma med sambo och J ångrade sig och ville med och jag dessutom fick med min nya, tillfälliga granne M så blev vi slutligen fullt lag. Dessutom var jag tvungen att tacka nej till C som också ångrade sig, men när jag redan hade fullt lag. Första omgången var skrämmande lätt och då blir man alltid lite nervös. Antingen har man inte fattat, eller så blir det svårare i nästa omgång. I saning blev det svårare i nästa... vi lämnade nästan hälften tomt och var tvugna att gissa på de frågorna innan vi lämnade in vårt papper. Det visade sig att vi haft rätt i våra farhågor, vi hade 22 av 24 i första omgången, vilket var bäst av alla lag, men vi hade bara 16 i andra. Detta innebar att vi förlorade med 4 poäng till ettan och 2 poäng till tvåan. Vi kom troligtvis 3 eller 4, men de placeringarna finns inte i Tudors quiz.
M som jag inte känner egentligen var kul och social och passade bra in i det nya laget.

Nästa vecka är det sista quizzet för säsongen så jag hoppas att fler av våra ordinare lagmedlemmar kommer då även om de nya är jättetrevliga och dessutom smarta och allmänbildade. Men jag vill se de andra innan vi går på semester.
I pausen ringde jag upp pappa som ringt under quizzet för att tala om att vår gemensamma vän P var på besök från England och skulle äta hos dem och undrade om jag skulle komma jag också, men det kunde jag ju förstås inte.

Inga kommentarer: