måndag 14 juni 2010

God mat, god service och en väldigt god vän

På lördagkvällen skulle jag möta upp med E. Vi har inte setts på åtminstone ett par månader så det såg jag fram emot. Dessutom räddade hon mig ju från en kväll sittandes ensam hemma.
Tanken var att äta middag på Tudor eftersom vi båda trivs väldigt bra där. Men när jag ringde för att boka bord så skrattade de nästan åt mig (men bara nästan) och sa att det var helt fullt eftersom England skulle spela i VM. Sånt hade förstås inte vi någon koll på...
Vi bestämde oss för att gå till en Grek-Cypriotisk resaurang på Valhallavägen. Jag har varit där ett par gånger förut och då var det utmärkt, men det var ett par år sedan jag var där senast, så helt säkra var vi förstås inte. Det visade sig att Kiss spelade på Stadion, så vi hade lite problem att hitta parkering, men vi hittade slutligen en plats och gratis var den också.
Vi fick ett bord på restaurangen som heter Restaurang Cypern och deras vänliga inställning och goda humör vacklade inte det minsta när vi som riktigt dåliga kunder beställde en portion att dela på, ett glas cola och ett glas kranvatten. De tog inte ens extra betalt för att vi delade mat, det är det många andra som gör.
Maten var utmärkt och alla som arbetar där är underbart trevliga och vänliga och har humor.
Jag kan definitivt rekommendera er att gå dit. Inte nog med allt detta, de har faktiskt ordentligt med vitlök i sin tzatziki och det är de nog ensamma om i Stockholm!

Sen tog vi oss till Tudor men där var det enormt mycket folk. De hade ställt ut två TV-apparater utanför puben och därmed tagit en del av gatan i beslag, borden som apparaterna stod på hade de varit tvungna att tynga ned med ölfat eftersom det blåste så fasligt. Där ute satt det nog nästan hundra personer och när vi försökte komma in så insåg vi att det var omöjligt. Vi stod utanför tills vi fick reda på resultatet och under tiden överlämnade jag fotot jag skrivit ut åt J och sen snackade vi lite med långa P.
När matchen var över tömdes puben ganska snabbt och vi drog vidare till Dubliner.

Trots att det var mycket folk där, både fotbollssupportrar och Kiss-fans, så var det ganska trist folk och E gav slutligen upp. Men jag som kände för att vara ute en stund till stod och pratade med J och en engelsk kille som jag sett på Tudor men aldrig har pratat med. Han har aldrig visat något intresse av att lära känna mig och jag har inte känt något intresse av att lära känna honom. Men han visade sig vara jättetrevlig, smart, snäll och ganska rolig. Han påminner ganska mycket om min kompis P som också kommer från norra England. Vid tvåtiden tänkte jag ge upp och gå hem, men precis när jag skulle gå hittade jag A och A och stod och snackade med dem ett tag. A är alltid rolig och får mig att skratta och A som var med honom visade sig också vara trevlig och glad, fast det misstänkte jag redan första gången jag träffade henne.

Inga kommentarer: